сряда, 24 април 2019 г.

Aston Martin представя DBS Superleggera Volante и DBS 59

Една година след премиерата на Aston Martin DBS Superleggera, марката представя и обещаната открита версия на модела, която ще носи името Volante. По подобие на купе версията, DBS Superleggera Volante разполага със същият - 5.2 литров, V12-цилиндров, би-турбо мотор с мощност 725к.с. Той е свързан с 8-степенна, автоматична трансмисия и се ускорява до 100км/ч от място за 3.6 секунди. Според производителят, максималната скорост на модела е 340км/ч, колкото и на закритата версия, което означава, че това е и най-бързият открит модел в историята на марката. 
Общото тегло на модела не се съобщава, но и тук широко са използвани карбоновите сплави, като рамката на предното стъкло също е изработена от композитни материали. Активната аеродинамика осигурява притискане от допълнителни 177кг., а карбонкерамичните спирачки осигуряват без проблемно спиране и при екстремно шофиране. Цените ще започват от 295 000 евро, а първите бройки ще бъдат доставени до своите собственици през третото тримесечие на този година.
Успоредно с DBS Superleggera Volante, марката представя и специална версия на Aston Martin DBS Superleggera, по случай 60 годишнината от спечелването на 24 часа на Льо Ман. Моделът носи името DBS 59 и ще бъде произведен в 24 екземпляра, като на разположение ще бъде единствено в зелен цвят - British Racing Grееn. Моделът разполага с карбонови елементи и уникален интериор, който придава неповторимия британски дух. Към модела ще върви и комплект аксесоари включващ кожени ръкавици и чанти, както и каска в характерният зелен цвят. Цените на тази версия все още не са обявени, но всичките бройки вече са разпродадени.





Няма коментари:

Публикуване на коментар