сряда, 5 септември 2018 г.

Mercedes EQC представен официално

Първият модел от изцяло електрическото семейство на компанията е факт и бе представено официално днес пред световните медии. Серийната версия на Mercedes EQ Concept, който видяхме точно преди две години е базирана върху платформата на Mercedes GLC, но производителят дава ясно да се разбере, че двата модела са напълно различни. Моделът, който виждаме днес разполага с изцяло ново купе съобразено с технологиите внедрени в него, а относно дизайна ще си позволим да го класифицираме, като - китайски въпреки, че доста плътно припокрива този на концепцията. Дори и AMG версията, която ще бъде пуснато успоредно в продажба не успява да отстрани това мнение. 
Нищо китайско няма освен може би батерията (която въпреки всичко се доставя от немската компания Accumotive) в механиката на модела. За задвижване същият ще разчита на два електромотора разположени съответно на предния и задния мост, като общата мощност възлиза на 408к.с. Батерията е с мощност 80KWh и е разположена под каросерията, като допринася за изключителен нисък център на тежестта. Според запознати именно поради тази причина управлението на електрическия SUV е без аналог спрямо сходните модели в гамата на марката. 
Според информацията автономията на модела с едно зареждане, което ще трае 40 минути, ако това се случва на бързо зарядна станция е - 450км. Максималната скорост е ограничена на 180км/ч, а времето за ускорение до 100км/ч от е 5.1 секунди и това при положение, че общото тегло възлиза на 2425кг. 
Интериорът е в новия стил на марката с плаващ информационен панел пред водача, съчетан с екрана за новата инфотайнмънт система, а оборудването, както можете да се досетите е изключително богато. Всичко е изработено от висококачествени материали, което ще бъде и основен белег за всички предстоящи модели от моделното семейство EQ.

Производството на Mercedes EQC ще се случва в Бремен, но поради технически причини, то ще започне едва в средата на следващата година. Продажбите ще започнат в края на 2019 година, като очакваната цена за базовата версия е 70 000 евро или иначе казано доста повече от добре оборудван GLC. Все пак не трябва да забравяме, че за главен конкурент на EQC се сочи Jaguar I-Pace, чиито цени започват от 78 380 евро. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар