сряда, 18 ноември 2015 г.

Honda Civic Coupe с премиера в САЩ


Японците явно са си харесали градъ на ангелите за премиера на своите модели. След представянето на 10-тото поколение на Honda Civic, преди два месеца, сега идва ред да видим и купе версията на модела. Видно е, че дизайна напълно следва линиите на този в концепция на модела Civic, която видяхме в началото на годината, но като цяло моделът изглежда опитомен, без излишна агресия. Всъщност моделът и няма амбиции да бъде спортен. Той е нараснал на габарити и предлага повече пространство за возещите се на втория ред седалки. Окачването обаче и кормилното управление са така настроени, че предават по-спортно усещане от седан версията.
За задвижване Civic Coupe ще разчита на същите 4-цилиндрови, бензинов агрегати които намират място в седана. Това са 2.0 литровият, атмосферен мотор с мощност 158к.с. и новият, турбо агрегат с работен обем от 1.5 литра и мощност 174к.с. Серийно те ще са куплирани с 6-степенна, механична трансмисия, но срещу доплащане за по-мощният агрегат ще бъде налична и CVT. 
Интериора е напълно идентичен с този на седана, което е добре, тъй като това е най-комфортният Civic в историята на модела. Климатичната инсталация, инфотейнмънт системата с 7-инчов тъчскрийн дисплей, автоматична вкл. на чистачките, автоматично вкл. и изкл. на фаровете, ел. пакета и мн. други ще се предлагат още от базовото ниво на оборудване. Продажбите на модела в САЩ ще започнат от март месец, като цени за сега не се споменават. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар