сряда, 17 юни 2015 г.

Официална премиера на Mercedes GLC

Преди броени часове в Щутгарт се състоя официалната премиера на Mercedes GLC. Както знаем, това е наследник на модела GLK и ще трябва да се изправи директно срещу BMW X3 и остарялото вече Audi Q5. Моделът на Mercedes е най-новия от немската тройка и е изграден върху изцяло новата платформа от C-class, която позволява да бъде налична и версия с десен волан, която пък липсваше в GLK. Най-късно през 2016 година ще видим и GLC Coupe, версия която трябва да се изправи директно срещу BMW X4. Габаритите са нараснали в сравнение с тези на предшественика, но общото тегло е намалено с 80кг.
Продажбите на GLC ще започнат в края на тази година, като първоначално моделът ще се предлага с три агрегата. Това са: 4-цилиндровия, бензинов, 1.8 литров турбо мотор с мощност 208к.с. и 2.2 литровия дизел в две версии на мощност - 168 и 201к.с. Хибридната версия пък разполага с бензинов агрегат съчетан с електромотор и обща мощност 211к.с. Според производителя средния разход на гориво на тази модификация е 2.6л/100км. при лабораторни условия. Серийно задвижващи за бъзовите версии са задните колела, а срещу доплащане ще се предлага системата 4Matic. Пак срещу доплащане ще се предлага и 9-степенната, автоматична трансмисия, както и въздушното окачване. 
В по-късен етап се очакват и AMG версия, както и такива с V6-цилиндрови агрегати. Цени все още не са обявени. Няма коментари:

Публикуване на коментар