четвъртък, 18 юни 2015 г.

Peugeot 308 GTI на върха в гамата на марката.

След Peugeot 308 GT, сега идва ред да видим и върховата версия в гамата на модела, която носи обозначението GTI. Официалната премиера пред публика ще се състои по време на автосалона във Франкфурт, а продажбите ще започнат веднага след това с цени около 30- 35 000 евро. За тези пари ще получите най-расовият модел на компанията за всички времена. Той разполага с 1.6 литров, турбо агрегат, който ще се предлага в две версии на мощност - 247 и 266к.с. 
Макар и да не се споменават динамичните характерестики с общо тегло от 1205кг., очакваме ускорението на 308 GTI, да бъде в рамките на 6 секунди. Трансмисията е 6-степенна, механична, което ще позволява на по-спортно ориентираните водачи да разполагат с цялата мощност на агрегата. Спирачната система и окачването също са подменени, а изпускателната система е с два кръгли накрайника. Серийно моделът ще се предлага с 19-цолови джанти, спортен салон с кожа Алкантара и GTI елементи. 
За сега не се споменава дали марката ще предложи и комби версия за тази модификация, но най-вероятно това няма да се случи. Факт е обаче, че французите най-накрая се осмелиха да предложат модел в тази категория, който ще трябва да се изправи срещу Volkswagen Golf 7 GTI.
++++++++++++++++++++++++
Станаха ясни и динамичните характеристики на модела. Ето ги и тях: 0-100км/ч - 6.2 сек. за версията с 247к.с. и 6.0 секунди за тази с 266к.с. Максималната скорост и на двете версии е ограничена на 250км/ч. Според производителя, техният модел е най-икономичен в своя клас. Снабден със Стоп/Старт система по-маломощната версия постига среден разход от 6л/100км.



Няма коментари:

Публикуване на коментар