понеделник, 26 декември 2011 г.

Плановете на Skoda до 2016г.


В края на миналия месец разбрахме, че Skoda ще представи нов SUV модел до края на 2014г., който обаче ще бъде представен на пазара през 2016г. Ето, че днес имаме възможност да ви представим плановете на фирмата до края на 2016 година. Най-голямата цел която са си поставили от ръководството на фирмята е да увелчат годишните продажби и те да достигнат 1.5 милиона автомобила. Това ще стане след като фирмата се установи крайна на инвдийския пазар, където тя направи своя дебют едва тази година с модела Rapid. Още през 2013 година той ще получи комби версия, а през 2016 ще бъде основно освежен. През следващата година компанията ще представи фейслифт на Yeti, ново поколение на Skoda Octavia и петврата версия на Skoda Citigo.
През 2013 година ще бъдат представени споменатата комби версия на Rapid, Octavia Combi и фейслифт версията на Superb.
2014: Нова Fabia, Roomster и Citigo MPV.
2015: Нови Superb и Yeti.
2016: Новият кросоувър, чието име се спряга да е Smoov, фейслифт версии на Rapid и Citigo и нов MPV модел базиран най-вероятно върху платформата на Sharan.
Намерението на фирмата е и в близко бъдеще да представи на пазара хибридни версии на своите модели, както и напълно електрически. За сега не се споменава кога ще стане това, но най-вероятно още през 2012 година ще видим първият електрически модел на фирмата базиран на новото поколение Octavia (Skoda даде зелена светлина на своя електрически модел).

Няма коментари:

Публикуване на коментар