вторник, 23 юли 2024 г.

Honda Odyssey 2024: Приключението ви започва тук с цена от минимум 42000$

 

Honda явно няма намерение да представя наследник на своят MPV модел предлаган на американският пазар, тъй като този уикенд марката представи второ обновяване на Honda Odyssey. Odyssey 2024 има елегантен и модерен външен вид, който се отличава с лъскаво черна решетка, LED фарове и опционални 19-инчови джанти, но най-лесно може да се разпознае по новият дизайн на броните. Миниванът предлага и удобен за отваряне заден капак с програмируема височина, а Elite моделът разполага със свободни ръце за отваряне на капака. 

Интериора до голяма степен е без промяна и е запазил совят простор и комфорт, като предлага място до осем пътници. Второто поколение седалки Magic Slide осигурява максимална гъвкавост, позволявайки ви да конфигурирате пространството според вашите нужди. Odyssey предлага и множество места за съхранение, включително жабка, джобове на вратите и отделения под седалките. Инфо-развлекателната система вече се предлага само с големина на дисплея от поне 9-инча и е е съвместима с Apple CarPlay и Android Auto и предлага навигация, Bluetooth свързаност и множество приложения, а пред водача място намира комбиниран инструментален панел с 7-инчов дисплей. Серийно на борда място намира и функцията CabinTalk, която позволява на водача да говори с пътниците на задните седалки чрез микрофон и високоговорители. Разширенията пакет от функции за безопасност Honda Sensing, включва: автоматично аварийно спиране, предупреждение за напускане на лентата и адаптивен круиз контрол. Опционално, предните седалки могат да са налични с вентилация, за да ви осигурят максимален комфорт в горещо време, а возещите се на втория ред седалки могат да разполагат и със система за забавление с два 10,1-инчови сензорни екрана и слушалки.

По отношение на задвижването, то там промени няма. Обновената Honda Odyssey разчита на 3.5 литровия, V6-цилиндров бензинов мотор с мощност 284 к.с., куплиран серийно с 10-сетепенна, автоматична трансмисия. Най-интересното е, че хибридната версия отсъства в моделната гама на обновената версия което доказва, че в САЩ търсенето на конвенционални модели не намалява. Лошата новина е, че в следствие на всички подобрения и по-богатото оборудване цената на базовата версия се е покачила с 3 700 долара и сега семействата които искат да притежават Honda Odyssey ще трябва да се разделят с поне 42 000 долара. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар