петък, 22 март 2024 г.

Новата Kia K4 ще бъде представена в Ню-Йорк на 27-ми март

 Наследника на Kia Forte ще се предлага на всички пазари под името Kia K4, което до сега бе налично за модела предлаган само на азиатските пазари. Официалната премиера на новият корейски фастбек с 4 врати ще се състои в края на месеца по време на автосалона в Ню-Йорк. Тази седмица марката разпространи първите официални изображения на модела от които добиваме ясна представя за неговият дизайн. Той е издържан в новият стил на марката с остри и изчистени линии и наречен от създателите си - Twist Logic. 

Интериорът също е познат от последните модели на марката и е оборудван с двоен инструментален панел и волен с нестандартна форма. Срещу доплащане собствениците на новата Kia K4, могат да оборудват своите модели с HUD дисплей и седалки с вентилация и масажна функции. 

Информация относно механиката все още липсва, но се надяваме до края на следващата седмица да стане налична и добавена своевременно към този пост. При всички положения обаче за задвижване моделът ще разчита на ДВГ, куплиран предимно с автоматична трансмисия задвижваща само предните колела. 

++++++++++++++++++++++++++++++++++++

След официалното представяне на Kia K4 стана ясно, че освен като фастбек, моделът ще се предлага и като хечбек. В САЩ, базовата версия на модела ще се предлага с 2.0 литров, атмосферен мотор с мощност 149 к.с., куплиран с CVT трансмисия. Над него е позициониран 1.6 литров, турбо мотор с мощност 193 к.с. в тандем с 8-степенна, автоматична скоростна кутия. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар