сряда, 24 януари 2024 г.

Cadillac CT5-V и CT5-V Blackwing с освежен вид, Google Assistant и Lap Analyzer на борда


След обновяването на Cadillac CT5, сега марката представя обещаните фейслифт версии на спортните CT5-V и СТ5-V Blackwing. Седаните получават нов стил на дизайна с преоформени въздухозаборници и допълнителни карбонови аеро елементи. Налични за спортните седани са и три нови цвята.

Актуализираният интериор с 33-инчовият инструментален панел пред водача е с добавени функции, като сега водачът ще може да записва времената за обиколка, а благодарение на новото приложение качено на инфотейнмнът системата Lap Analyzer, анализира всички данни и дава препоръки придружени с видео за постигането на по-добри времена за обиколка. Характерен за V-версиите на СТ5 e спортният волан с допълнителни контроли, както и новите седалки с функции за вентилация, масаж и подгряване. Системата за автономно шофиране Super Cruise ще се предлага серийно за спортните версии заедно с HUD цветен дисплей. 

За задвижване Cadillac CT5-V, разчита на V6-цилиндровия, 3.0 литров би-турбо мотор с мощност 360 к.с., куплиран с 10-степенна, автоматична трансмисия предаваща движението към задните колела, чрез електронно контролиран диференциал. Задвижването на четирите колела ще се предлага срещу доплащане, но ланч контролът идва серийно за модела заедно с Perfomance Traction Menagement и Magnetic Ride амортисьори. 

От своя страна Cadillac CT6-V Blackwing се задвижва от компресорният - 6.2 литров, V8-цилиндров мотор с мощност 668 к.с., който освен с 10-степенната, автоматична трансмисия ще се предлага и с 6-степенна, механична скоростна кутия като при всички случаи задвижващи са само задните колела. Спирачната система при Blackwing е дело на Brembo с 6-бутални предни и 4-бутални задни апарати. Налична е и функцията за заключване на предните колела позволявайки лесно да направите впечатление с ефектен бърнаут. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар