четвъртък, 30 ноември 2023 г.

Sportequipe S8 е флагманският модел на марката наличен в Европа с цена от 49 900 евро

 Моделното семейство на Sportequipe вече има нов флагман в лицето на модела - S8. Той е базиран на обновеният Chery Tiggo 8 и ще се предлага и с Plug-in хибридно задвижване. По подобие на останалите модели на марката и тук виждаме известни разлики в дизайна на екстериора съобразени с вкусовите предпочитания на европейските клиенти.

С дължина от 4.7 метра, триредовият SUV е богато оборудван с двоен цифров панел снабден с два 13-инчови дисплея за инструментариума и инфо-развлекателната система. На борда място намират и адаптивен круиз контрол, система за разпознаване на пътни знаци, сензор за обекти в сляпата точка на водача, активна система за предотвратяване на сблъсък, пакет камери с обзор 360 градуса, двузонов климатроник, ел. предни седалки с отопление, ел. задна врата и мн. др. 

Под капака на Sportequipe S8, място намира 1.6-литров, турбо бензинов мотор във версия на мощност от 200 к.с., последван от по-мощна версия с 2.0 литров агрегат и мощност от 260 к.с., като и двата се предлагат оборудвани с LPG система. Plug-in хибридната версия е оборудвана с 1.5 литров, турбо бензинов мотор с директно впръскване на горивото съчетан с електромотор и автоматична трансмисия, а общата мощност на системата възлиза на 317 к.с. На борда място намира и тягова батерия с капацитет от 18.9 кВтч., която дава възможност да бъдат изминати до 99 км. в изцяло електрически режим. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар