събота, 25 ноември 2023 г.

Dadao Avenue презентиран като универсално превозно средство - PUV

 След като Dadao представи своят първи модел разработен съвместно Ford, сега китайският бранд представя и огромен SUV, който споделя еднаква механика с пикапа. Dadao Avenue е с усвоена товарна част и предлага триредов интериор и предостатъчно вътрешно пространство с неговите 5.4 метра дължина. Този тип автомобили явно започват да набират популярност от клиентите в отдалечените селски райони в страната, като универсално превозно подходящо за превоз на цели фамилии. Dadao Avenue се изправя срещу Great Wall Haval P04  и Dongfeng Paladin, но ще бъде значително по-опростен и достъпен. Голяма вероятност има моделът де се произвежда и в новия завод позициониран в Калининград в който до скоро се произвеждаха модели на Ford, Renault, Hyundai и Volkswagen. 

За задвижване Dadao Avenue разчита на познатата от пикапа механика с 2.3 литровия, Ecoboost агрегат във версия на мощност от 258 к.с., куплиран серийно с 8-степенна, автоматична трансмисия задвижваща задните колела. Дизеловият агрегат няма да бъде наличен за новият модел, но до края на следващата година марката ще предложи изцяло електрическа версия с пробег от 500 км.,, чиято технология както знаем ще бъде достъпна и за пикапа.

Интериора е идентичен с този на по-добре оборудваната версия на Light Chaser и за разлика от екстериора предлага усещането за изисканост и комфорт изработен от материали с приемливо качество и добро оборудване. Пред водача е позициониран цифров инструментален панел без козирка, а мултимедийната система с вградено караоке е оборудвана 12-инчов въртящ се панел. Серийно моделът е оборудван със стъклен шибедах, а срещу доплащане такъв може да бъде наличен и за возещите се на втория ред седалки, но с по-голям размер. На разположение са и редица системи за подпомагане на шофирането, както и дублираща климатична инсталация за втория и третия ред седалки. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар