вторник, 17 октомври 2023 г.

Nissan Hyper Tourer Concept e насочен към хора ценящи и малките неща в живота

 След Nissan Hyper Urban SUV и Hyper Adventure Concept, японската марка представя и третата концепция която ще бъде представена по време на автосалона в Токио. Това е електрически задвижван MPV модел под името Nissan Hyper Tourer Concept, който демонстрира възможностите на марката в този сегмент. По подобие на другите концепции представени от Nissan и тази притежава ъглов дизайн, който най-вероятно ще се наложи в бъдещите модели на марката. 

Тъй като концепцията разполага с хипотетична автономна система от 4-то ниво, то интериора изключително просторен с възможност на предните седалки да се завъртат на 360 градуса. Подът е напълно гладък, а воланът се прибира под таблото когато автономната система вземе нещата в свои ръце. Предвидено е място за четири човека, като самостоятелните кресла са от плаващ тип. За приятната атмосфера допринася изключително богато остъкляване. За грижата на пасажерите е предвиден и изкуствен интелект, който следи техният сърдечен ритъм и дори мозъчните вълни и взимайки предвид това, регулира музиката и осветлението. 

Производителят е пестелив относно информацията за задвижването но става ясно, че то ще се осъществява посредством четирите колела, чрез системата e-4ORCE и твърдотелна батерия с възможност за двупосочно зареждане. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар