събота, 26 август 2023 г.

JAC Refine RF8 е луксозният MPV модел на марката

 Китайската марка влиза в сегмента на луксозните MPV модели със воя - Refine RF8. Представен на автоизложението в Ченгду, Refine RF8 ще се конкурира с модели като Buick GL8 и GAC Trumpchi M8 и е първият модел на марката построен върху новата модулна платформа наречена MUSE. Тя от своя страна освен конвенционалното задвижване с ДВГ, предлага широки възможности за електрификация и наличието, както на хибридни, така  и на изцяло електрически технологии за задвижване.

По отношение на задвижването, то базовата версия на JAC Refine RF8 ще се предлага с 2.0 литров, турбо мотор с мощност 252 к.с., куплиран с 8-степенна, автоматична трансмисия задвижваща предните колела. По-нагоре в гамата е позиционирана Plug-in хибридната версия с 1.5 литров, TGDI агрегат, два електромотора и 3-степенна - DHT трансмисия. Общата мощност на системата възлиза на 421 к.с., а благодарение на тяговата батерия с капацитет от 44.6 кВтч., луксозният ван ще може да изминава до 200 км. в изцяло електрически режим. До края на следващата година ще бъде представена и изцяло електрическата версия на модела.

Двете версии на модела освен по дизайна на радиаторната решетка ще се отличават една от друга и по интериора. Бензиновата версия ще се предлага с цифров панел пред водача с два сдвоени екрана и място за 7 човека, като вторият ред саделки е с индивидуални кресла с ел. задвижване и масажна функция. Хибридният вариант е оборудван с 10.2-инчов цифров инструментален панел пред водача и отделен 15.6-инчов дисплей за инфотайнмънт системата. При него седалките са 6 на брой, като тези на втория са оборудвани със стойка за краката и вентилираща функция. 




Няма коментари:

Публикуване на коментар