четвъртък, 22 юни 2023 г.

Въпреки поредната актуализация цените на Roewe I5 в Китай, няма да надхвърлят 10 000$

Само 2 години след обновяването на Roewe I5, китайците отново подлагат седана на основно обновяване, който е тясно свързан с MG 5. Това е породено от факта, че марката най-вероятно няма да представи наследник на достъпният седан с конвенционално задвижване и не смята да прави огромни разходи в разработката на негов наследник. Вместо това подлага на обстойно обновяване настоящият модел, като му придава съвременен облик и нови технологии, които ще трябва да задържат годишните продажби в нива на около 100 000 автомобила. Реално всички външни панели на обновеният Roewe I5 са изцяло нови с изключение на покрива и страничните огледала, което е довело и до леко увеличаването на общата дължина с близо 7 см. и ширина с 2 см., въпреки запазеното междуосие. 

Интериора също е изцяло нов с два сдвоени 10.2-инчови дисплея за цифровият панел и медийната система и минимално количество физически бутони. Оборудването е характерно за китайските модела, като на борда на базовата версия не намират много асистенти подпомагащи шофирането, но на разположение на водача са редица удобства свързани с ежедневната употреба, като достъп до интернет, пакет от камери с обзор 360 градуса, пълен ел. пакет, климатична инсталация, безключов достъп и старт на автомобила, охлаждаща жабка, мултифункционален волан, подгряване на седалките, подобаваща озвучителна система и дори стъклен люк на тавана. 

За сега официално е потвърдена само версията с атмосферен 1.5 литров, бензинов мотор с мощност 129 к.с., куплиран с механична или CVT трансмисия, но най-вероятно до официалната премиера на модела, която ще се състои следващия месец ще бъде потвърдена и версията с принудително пълнене на цилиндрите с мощност 173 к.с. и двудискова трансмисия. Не е потвърдено и наличието на комби версията, както и моделът с нулеви емисии който се предлага и с емблемите на MG. Най-вероятно Roewe I5 ще бъде позициониран като най-достъпният седан в гамата на марката, чиито цени няма да надхвърлят 10 000 долара. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар