сряда, 21 юни 2023 г.

Exeed TXL с втори фейслифт

 Въпреки наличието на Exeed RX / Yaoguang и прекратяване на експорта на представеният през 2018 година, премиум кросоувър Exeed TXL, моделът продължава да се предлага в своята родина и отново получава обновление. Този път визуалните промени са незначителни, като са добавени само някои хромирани елементи и нов дизайн на джантите, но за сметка на това моделът получава изцяло нов интериор издържан в духа на споменатият Exeed - RX / Yaoquanq. 

На пръв поглед интериора е пренесен директно от - RX, но при по-внимателно вглеждане се откриват значителни разлики. Цифровият панел пред водача с двата сдвоени 12.3-инчови дисплей, обаче е пренесен директно, както и стилните - кръгли контролери за климатичната инсталация, която сега е оборудвана с ароматизираща система и нано филтър. седалките също са с нов дизайн, като тази на пасажера е оборудвана с релаксираща опция и се превръща в легло с масажна и обдухваща функция. 

Значителни промени са направени и по платформата M3X, върху която моделът е изграден, като сега тя е надстроена до ниво 2.0, което гарантира нейното съществуване поне още 5-6 години. Промени са направени в окачването, което сега то разполага с адаптивни амортисьори, а спирачната система и изцяло електронно контролирана без пряка връзка между педала и спирачната помпа. Моторната гама на Exeed TXL, остава без промяна, което означава, че под капака място ще намират 4-цилиндровите, турбо бензинов мотори с работен обем от 1.6 и 2.0 литра и мощност съответно 197 и 261 к.с. При всички случаи трансмисията е 7-степенна, двудискова и задвижва само предните колела. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар