сряда, 24 май 2023 г.

Opel Corsa става първият модел на марката оборудван с лека хибридна технология

 Настоящото поколение на Opel Corsa, което е налично на пазара вече 4 години получава своята планувана фейслифт версия. Обновеният модел притежава нова предна част издържана в новият стил на марката наречен Opel Vizor. В задната част обаче, промените се свеждат единствено до леко промененият дизайн на бронята, която придава малко по-агресивен вид на компактният хеч.

 В интериора обаче видимо всичко е по старому, ако изключим леко промененият дизайн на волана, и липсата на скоростен лост, който е заменен от електрически шалтер. Опционалният цифров инструментален панел е с нова графика и 3D ефект и е съчетан с 10-инчова инфотайнмънт система с гласов контрол и актуализация по въздуха. 

Opel Corsa става първият модел на марката който е оборудван с лека хибридна технология работеща под напрежение от 48V, която ще бъде налична за 1.2 литровият, турбо бензинов мотор във версия на мощност от 99 и 134 к.с. И двете версии се предлагат серийно с 6-степенна, двудискова трансмисия. Който иска механична трансмисия ще трябва да се задоволи с чистата версия на 1.2 литровият мотор с мощност 134 к.с. Електрическата модификация на Corsa, вече ще бъде налична в две версии на мощност от 136 и 156 к.с., като по-мощната се предлага с батерия от 54 кВтч. Автономията на електрическите версии варира между 357 и 406 км., а времето за зареждане от 20 до 80%, отнема 30 минути. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар