вторник, 23 май 2023 г.

Hongqi S9 стои гордо сред участниците на Concorso d'Eleganza Villa d'Este

Китайците явно са събрали значителна доза самочувствие, тъй като се усмеляват да представят експонат не къде и да е , а на изложението за елегантност провело се този уикенд край езерото Комо във Villa d'Este. Може би най-престижната китайска марка Hongqi, представи прототип на свой бъдещ хиперкар, чиято разработка датира от 3-4 години, но по една или друга причина неговото серийно производство се отлага.

 Hongqi S9 е хибриден спортен модел проектиран от испанският дизайнер Valter de Silva, който дълги години работеше за VAG. Поради тази причина китайският модел стой гордо редом с Bugatti W16 Mistral, което също бе част от експонатите привличащи вниманието на отбраната публика. 

Тъй като Hongqi S9 е в процес на разработка може да се смята, че крайният резултат ще се отличава поне малко от това, което бе показано този уикенд. Според производителят хибридната система задвижващ китайският суперавтомобил разполага с ръчно изработеният 4.0 литров, V8-цилиндров би-турбо мотор от Hongqi L5,  съчетан с три електромотора и обща мощност от 1400 к.с., които трябва да ускорят модела до 100 км/ч. за само 1.9 секунди, а максималната скорост ще надхвърля 400 км/ч. Това са твърде амбициозни прогнози и не се учудваме, че прототипа показан в Италия, се задвижва от скромен 1.5 литров турбо  мотор с мощност 156 к.с., наличен на борда за да предвижва прототипа на собствен ход. 

Не можем да отречем ювелирната изработка на интериора, който предлага най-качествените материали и добро оборудване. Кожата е в изобилие комбинирана с карбонови елементи и светещи дюзи за климатичната инсталация, а в квадратният волан е с интегриран дисплея за инфотайнмънт системата. Това са малка част от детайлите, които придават нотка уникалност в кабината. намеренията на марката да са произведе 99 бройки от този модел, като цените ще стартират от минимум 1.4 млн. долара. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар