петък, 26 май 2023 г.

Cadillac GT4 е най-евтиният модел на марката

В Китай, американската марка представи изцяло нов компактен кросоувър модел наречен - GT4. Той ще се произвежда и продава само в Китай, а продажбите трябва да стартират в края на това лято. Моделът е тясно свързан с Chevrolet Seeker и Buick Envista, но притежава самостоятелен дизайн.

 За разлика от донорските модели, то Cadillac GT4 ще бъде наличен както с познатият - 1.5 литров мотор с мощност 184 к.с., така и с по-мощен - 2.0 литров, турбо бензинов агрегат с мощност 237 к.с., познат от Cadillac XT4. Наличните трансмисии са CVT или 9-степенна, автоматична в зависимост от версията, но при всички положения задвижването се осъществява посредством само предните колела. 

Интериора е издържан в новия стил на марката с наличието на 33-инчов цифров инструментален панел пред водача за инструментариума и инфотайнмънт системата с 5G свързаност. Скоростният лост е заменен от въртящ се клъстер на централната конзола между седалките, където място намира и поставка за безжично зареждане на телефони. Оборудването е подобаващо като за модел на Cadillac, но за HUD дисплея и тризоновата климатична инсталация ще трябва да се доплаща. Панорамният покрив е серия, но неговата отваряща се версия е налична като опция. За сега цени не се споменават, но по всичко личи, че това ще бъде най-достъпният модел с емблемите на Cadillac.


Няма коментари:

Публикуване на коментар