четвъртък, 25 май 2023 г.

Нов ли е новият Aston Martin DB12?

 Английската марка представя наследника на Aston Martin DB11, който носи обозначението - DB12. Реално обаче, това е силно подобрена версия на предходният модел, чието шаси е модифицирано с допълнителни опори, които намаляват нивото на усукване с 7%. Окачването също е модифицирано, както и спирачната и кормилната системи. Визуално новият модел разполага с изцяло нова предна част с по-голяма радиаторна решетка, нова броня и преден капак. Фаровете са останали със същата форма, но оптиката е променена поради наличието на нова еволюционна технология. Погледнат отзад, новият модел може спокойно да бъде объркан с предходният, ако не обърнете внимание на наличието на новата емблема и надпис на капака. 

За разлика от екстериора, то интериора предлага една съвсем нова обстановка и може да се каже, че тук, той е най-технологичният в гамата на марката. Пред водача място намира цифров инструментален панел със сменяема графика, а инфотайнмънт системата от ново поколение е снабдена с 10.2-инчов дисплей позициониран на плаващата централна конзола, която приютява електрическият шалтер заместващ скоростният лост и въртящ се клъстер за избор на различните режими на управление. 

Под капака на Aston Martin DB12, място намира познатият 4.0 литров, V8-цилиндров би-турбо мотор доставян от AMG, въпреки информацията, че немският тунер ще спира производството на този агрегат и Aston Martin работи над първият си самостоятелно разработен двигател от 50 години насам. Така или иначе агрегатът от AMG е наличен и то в неговата си най-потентна форма, като мощността му сега възлиза на 680 к.с. Трансмисията е 8-степенна, автоматична от ZF, предаваща движението към задните колела, чрез електронно контролиран диференциал с ограничено приплъзване. Според информацията Aston Martin DB12, ускорява до 100 км/ч. от място за 3.6 секунди, а максималната скорост която може да достигне възлиза на 325 км/ч. Продажбите на модела ще започнат от края на лятото с цени около 215 000 евро, което е с цели 20%, повече от предходният модел. До една година се очаква и откритата версия на модела -  DB12 Volante.


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар