сряда, 31 май 2023 г.

Audi A6 и A7 с леки козметични промени и нова стартова цена

 Audi освежава моделното семейство на A6 и A7 с леки козметични промени, които би трябвало да задържат техните продажби и евентуално да привлекат нови клиенти за марката с възможността за новите опции за персонализиране на своите модели. Седана, комбито  и Sportback версията, получават леко променен дизайн на броните и радиаторната решетка. Джантите също са с нов дизайн като за първи път са налични и такива с размер от 21-цола, а в гамата са добавени и няколко нови цвята. 

Според информацията интериора е непокътнат, но за него се предлагат нови опционални декоративни елементи в 8 разновидности, а воланът може да бъде поръчан и с цветни шевове. Цветовата палитра и тук е разширена, като собствениците ще могат да избират от 8 цвята и материи за тапицерията на седалките и корите на вратите. Стандартно всички версии се предлагат с 12.3-инчов цифров инструментален панел придлужен с също толкова голям дисплей за инфотайнмънт системата. Стандартното оборудване е обогатено с наличието на асистент за паркиране, както и Full LED предните светлини. 

По отношение на моторната гама не се съобщава нищо, което ни води на мисълта, че там промени няма да има. Това означава, че под капака на обновените А6 и А7, място ще намират бензин и дизеловите 4 и 6-цилиндрови агрегати с работен обем от 2.0 и 3.0 литра и мощност между 163 и 344 к.с. В гамата остава и V8-цилиндровият, 4.0 литров мотор би-турбо мотор за RS-версията със своите 600 к.с. Всички агрегати са снабдени с 48-волтова лека хибридна технология, а трансмисията е е 7 или 8-степенна, автоматична задвижваща предните или четирите колела в зависимост от модификацията. Продажбите на обновените модели започва от утре със стартови цени от 63 500 евро, което е с около 7 000 евро повече от това, което марката искаше за настоящият модел.


Няма коментари:

Публикуване на коментар