четвъртък, 1 юни 2023 г.

Новото поколение на Honda Inspire с премиера в Китай

Honda Inspire  получава своят наследник. По подразбиране произвежданият и предлаган в Китай модел е базиран на новото поколение Honda Accord, но разполага с променен дизайн и значително по-модерен интериор. Предната част е изцяло нова с по-агресивна радиаторна решетка и броня. Задната част също е придобила ново излъчване благодарение на по-тънките и елегантни светлини.

Интериора на Honda Inspire е проектиран от нулата и няма нищо общо с новия, донякъде - ретро стил в новите модели на марката. Задължителният цифров инструментален панел пред водача, придружен от широкоекранен дисплей за инфотайнмънт системата. Един от главните акценти е и кръглият цифров часовник позициониран в средата на централната конзола. Скоростният лост е заменен от малък шалтер, а амбиентното осветление се разпростира и във вратите. на борда място намира пълният пакет от асистенти на марката подпомагащ шофирането - Honda Sensing.

Подробности относно механиката не са разпространени, но става ясно, че Honda Inspire ще се предлага и като Plug-in хибрид с 2.0 литров, турбо бензинов мотор и електромотор. Най-вероятно ще бъде налична и конвенционална версия с 1.5 литров, турбо бензинов мотор, чиято мощност не се съобщава. Трансмисията при всички случаи ще бъде CVT, а задвижването ще се осъществява посредством предните колела. Производството на Honda Inspire ще се осъществява в заводите на Dongfeng, а продажбите в Китай, трябва да стартират още този месец. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар