неделя, 19 март 2023 г.

Lynk&Co 08 ще бъде представен официално на 30-ти март


Китайската марка чиито модели се уповават върху СМА платформата на Volvo, сега представя своят нов SUV модел наречен Lynk&Co 08. Той е и първият който ще притежава новият дизайнерски стил на марката издържан в по-модерен стил, който обаче е все още далеч от това, което видяхме в концептуалният Lynk&Co The Next Day Concept

Информацията за модела е все още оскъдна, тъй като официалната премиера ще се състой в края на месеца, но според източници близки до марката, флагманският Lynk&Co 08 е базиран върху модифицираната EV - СМА платформа на компанията, която ще стане основа и за новото поколение и на Volvo XC60. Първоначално Lynk&Co 08 ще се предлага като Plug-in хибрид, но в последствие ще разполага и в изцяло електрическа версия. Повече подробности ще станат ясни на по-късен етап. 

Интериорът е изграден в изцяло нов стил за моделите на марката с плаващ централен дисплей за инфотайнмънт системата, а на борда място ще намира новата операционна система наречена Meizu FlymeAuto, която ще се явява като пряк конкурент на Andriod Auto и Apple CarPlay. Според производителят системата ще предлага ново ниво на свързаност между автомобилът и мобилният телефон на собственика. 

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Както бе съобщено по-рано, продажбите на Lynk&Co 08 ще стартират само в своята хибридна версия със задвижване на четирите колела, която съчетава 1.5 литров, турбо бензинов мотор куплиран с два електрически мотора и батерия с капацитет 39.6 кВтч. Двигателят от своя страна е съчетан с нова 3-степенна, DHT трансмисия. Според официалната информация общата мощност на системата възлиза на 536 к.с., а в изцяло електрически режим ще могат да бъдат изминати до 245 км. измерени според китайският цикъл. 

Освен 12.3-инчовият цифров инструментален панел и 15.4-инчовата инфотайнмънт система, на борда място ще намира първият по рода си 92-инчов HUD, цветен  дисплей с добавена реалност, който представя информацията на водача и спътника до него. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар