събота, 18 март 2023 г.

TOGG T10X с цена от 46 816 евро

 Тази седмица в Турция, започнаха продажбите на първият модел на марката TOGG, който ще се предлага с обозначението T10X. Малко преди това, турското правителство осигури пазарен комфорт на модела, като увеличи драстично митата за китайските електрически модели, което е разбираемо, тъй като в TOGG има участие и самата държава. 

Първоначално електрическият модел ще се предлага с един електромотор задвижващ задните колела. Неговата мощност е 218 к.с., а батерията с капацитет от 52.4 кВтч., осигурява автономия до 314 км. Налична за модела е и по-голяма батерия с капацитет от 88.5 кВтч., която осигурява автономия от 523 км. До края на годината се очаква и версия с два електромотора и задвижване на четирите колела, чиято мощност трябва да бъде 435 к.с. Времето за зареждане на батериите не е посочено, но става ясно, че на бърда място намира зарядно устройство с мощност 22kW, а като цяло моделът може да се зарежда безпроблемна, чрез бързозарядни станции с мощност до 180kW.

Интериорът на TOGG T10X е типичен за електрически модел с цифров инструментален панел, който в случая се разпростира по цялата ширина на таблото и съчетава 2 дисплея с обща ширина от 27-инча. Управлението на двузоновата климатична инсталация се осъществява от трети дисплей. Базовото оборудване на модела включва: адаптивен автопилот, авт. фарове и чистачки, сензор за умора на водача, сензор за обекти в сляпата зона на водача, активна система за разпознаване на пътните знаци, камера за заден ход, безключов достъп и старт на автомобила и др. За коженият салон, електрическата 5-та врата, панорамният покрив и амбиентното осветление ще трябва да се доплаща. Цените в Турция започват от 46 816 евро. Експорт се очаква, но не се споменава кога компанията ще бъде готова за това. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар