четвъртък, 22 декември 2022 г.

Peugeot 206 продължава да живее в Тунис под името Wallus 719

 Познатото на всички Peugeot 206, до скоро живя втори живот под името Iran Khodro - Runna, но след като бе заменен от по-модерният седан Tara, сега иранците предоставят на тунизийската компания Wallyscar, цялото необходимо оборудване за производството на този модел, който ще се предлага под името Wallys 719. Външно новият тунизийски автомобил се различава от Iran Khodro Runna само по емблемите и радиаторната решетка.

Wallus 719 ще се предлага с 1.6 литров, бензинов мотор с мощност 115 к.с. произведен в Иран по лиценз на Peugeot, куплиран серийно с механична, 6-степенна трансмисия. Интериора също е идентичен с този на иранският модел, но с леко променен дизайн на контролните уреди и нов мултифункционален волан, който се предлага серийно за модела. Серийно са налични и неща като: ABS, климатик, озвучителна система, ел. пакет и две въздушно възглавници. 

Компанията възнамерява да произвежда около 1000 автомобила годишно с цени започващи от 15 060 долара, като част от производството ще бъде предназначено за износ, тъй като пазара в Тунис е доста свит с продадени - 62 000 автомобила през последната година. За сравнение в България се продават по около 40 000 автомобила годишно, но това е друга тема.


Няма коментари:

Публикуване на коментар