сряда, 21 декември 2022 г.

Alfa Romeo Giulia SWB Zagato само в един екземпляр

По случай 100-годишнината от стърудничеството между двете фирми, Zagato представи модела Alfa Romeo Giulia SWB. За него се говореше повече отдавна и всички знаехме, че ще бъде базиран на Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio, но истината се оказа друга. Разработката на Giulia SWB Zagato е отнела една година, а от оригинала са останали само мотора, трансмисията и окачването. Купето е изцяло ръчна изработка с две врати, променена архитектура и изнесена предна част, а междуосието скъсено. Дизайна също е далеч от оригинала с предни светлини от Tonale, а задната част наподобява линиите на моделите от Aston Martin. Според производителят дизайнът е повлиян от култовата Alfa Romeo SZ и отдава почит към нейният създател - Elio Zagato

За разлика от екстериора, интериорът идва почти без промяна от донорският модел с добавени карбонови елементи и оцветени отделни детайли с цвета на купето. Черната кожа също е с шевове в нюанс с цвета на купето, а корите на вратите са разбираемо, изцяло нови изработени от карбон. Седалките също са изработени специално за модела от карбон с емблемата на Zagato. 

За задвижване Alfa Romeo Giulia SWB Zagato, разчита на познатият - 2.9 литров, V6-цилиндров, би-турбо мотор с мощност 532 к.с., съчетан с 6-степенна, механична трансмисия предаваща движението към задните колела. Zagato не споменава каквито и да е динамични характеристики, но в случая, те не са важни. Автомобилът е направен по поръчка на анонимен немски индустриалец и ще остане само в една бройка. Цената също не е известна, но най-вероятно тя е седем цифрова. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар