вторник, 20 декември 2022 г.

Официални снимки на второто поколение Hyundai Kona

Корейците правят новогодишен подарък на своите фенове с премиерата на второто поколение Hyundai Kona. Изцяло новият модел ще се предлага в три версии на задвижване, като всяка една от тях ще разполага със собствено излъчване. Според компанията, този нетрадиционен подход за марката ще позволи да внесе - ориентирано дизайнерско мислене за всички версии. Отличителен детайл за всички модификации обаче ще бъде тънката - LED лента в предната част, която обхваща почти цялата ширина на купето. 

Интериорът получава класен дизайн с премиум материали и технологично оборудване. Пред водача е позициониран панел с чифт 12.3-инчови екрана. Производителят все още не разкрива подробна информация за системите които ще намират място на борда, но според съобщението става ясно, че предните седалки ще се преобразяват на легло по подобие на тези в  Hyundai Ioniq 5 .

Както стана ясно новият Hyundai Kona ще се предлага с конвенционално задвижване с ДВГ, хибрид и изцяло EV версия. Като бонус може да се смята и N-версията, която ще бъде представено успоредно с останалите модели. Повече подробности очакваме да станат ясни в следващите месеци, след което  ще бъдат добавени към този пост. 

+++++++++++++++++++++++++++++++
Според официалната информация e потвърдено, че новото поколение на Hyundai Kona ще се предлага в три версии на задвижване. Базовият модел ще разчита на 2.0 литров, атмосферен мотор с мощност 147 к.с., куплиран с новата интелигентна трансмисия - IVT. По-нагоре в гамата при стандартно задвижваните модификации е позиционирана версията с 1.6 литровия, турбо бензинов мотор с мощност 195 к.с. Хибридната модификация е оборудвана с атмосферна версия на този агрегат, която в съчетание с електромотора постига пикова мощност от 141 к.с. Подробности относно EV версията на новата Kona, все още не са налични.

Интериора предлага повече място в сравнение с изходящият модел, а пред водача място намира цифров панел с два сдвоени 12.3-инчови дисплея. Адаптивното осветление, интелигентният круиз контрол и още мн. др. ще бъдат налични още от базовото ниво на оборудване. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар