вторник, 29 ноември 2022 г.

De Tomaso P900 с цена от 3.5 млн. евро

 След възраждането на италианската марка с модела De Tomaso P72, който бе представен преди 3 години, сега марката представя своят втори модел от новата си история наречен - P900. Ясно е, че компанията не разполага със сериозни средства да представя редица модели за кротко време и не е изненада, че новият модел на марката е базиран на хиперкара - Р72. Дизайна е еволюирал и доста противоречив със своя огромен заден спойлер, чиято ефективност е неясна в реални условия на пистата, за където е насочен новият модел.  

Компанията е пестелива относно техническите параметри на - Р900, но става ясно, че за задвижване той разчита на V12-цилиндров агрегат с работен обем от 6.2-литра и мощност от 888 к.с., за който се говори, че е с уникален дизайн разработен от италианците, който може да работи и със синтетични горива. Трансмисията е секвенциална предаваща движението към задните колела, а сухото тегло на автомобила възлиза на едва 900 кг.. В последствие за модела ще бъде наличен и V10-цилиндров агрегат доставян от Judd, който бе доставчик на отбори във F1, като: Lotus, Williams, Brabham, Ligie и др. 

De Tomaso планира да произведе само 18 бройки от - Р900, като всяка една от тях ще струва минимум 3.5 млн. евро и то без данъци и такси. Производството трябва да започне през 2024 година, но да припомним, че едва тази година стартира производството на - Р72, чието монококово шаси изработено от въглеродни сплави е дело на немската Capricorn Group.  


Няма коментари:

Публикуване на коментар