понеделник, 28 ноември 2022 г.

Ново лого ознаменува новата ера на Lancia

 Преди една година италианската марка, чиято съдба бе под въпрос, представи своите  Планове до 2028г., в които влизат три изцяло нови модела. Днес Lancia поставя началото на своята нова ера с ново лого, нов надпис и скулптура наречена Pu+Ra Zero, която трябва да ни насочи към дизайнерският език който италианците ще използват в своите модели. Успоредно с това стана ясно, че Lancia стартира сътрудничеството си със студиото за бутиков вътрешен  дизайн - Cassina, на което ще бъде поставена задачата за проектирането на интериора в бъдещите модели на марката. 

Що се отнася до дизайна на екстериора, то за него ще се грижи Jean Pierre Ploue от Centro Stile, който го определя като - Progressive Classic. От показаната днес скулптура със заемки от дизайна на иконата Lancia Stratos, можем да заключим, че отличителната черта в бъдещите италиански модели ще бъдат трите LED светлини, които са нова интерпретация на радиаторната решетка "Calice". 

И на края, но не на последно място е новото лого на марката, което е осмо подред в нейната 116 годишна история. То е с опростен дизайн и за радост, не в актуалният напоследък - 2D формат с оглед съкращаване на средства, като запазва формата на щит с интегриран във вътрешността кръг и копие. Впечатление прави и новият шрифт, който прави препратки към римската писменост, от която е произлязла латинската азбука. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар