сряда, 21 септември 2022 г.

Volkswagen Novo Polo заменя популярният в Бразилия хеч модел - Gol

 След представянето на Volkswagen Virtus, който постепенно заменя предлаганият в Южна Америка седан -  Voyage, сега немците представят разработената за развиващите се пазари опростена версия на Volkswagen Polo, която в Южна Америка ще замени популярният Volkswagen Gol, чието производство ще бъде прекратено в най-скоро време, а негов пряк наследник няма да бъде представян. 

Интериора предлага значително количество съвременни технологии и модерен интериор, но не може да се скрие наличието на евтина и твърда пластмаса. Пред водача място намира 8 или 10.2-инчов цифров инструментален панел, а  инфоразвлекателна система е с големина на екрана от 10-инча. Коженият мултифункционален волан върви в комплект с мултимедийната система, заедно с климатичната инсталация и сензорните контроли.  Базовото оборудване включва още: 4 въздушни възглавници, LED светлини, система за предотвратяване на сблъсък, ел. пакет, ESC, асистент за потегляне при наклон, сензори за налягането в гумите и система имитираща блокаж на диференциала, която влияе на ABS-а. 

Под капака на Novo Polo, място намират 3-цилиндровите MPI и TSI агрегати с мощност съответно от 84 и 116 к.с., куплирани с 5-степенна, механична или 6-степенна, автоматична трансмисия и възможност за работа с етанол. 

Продажбите на Volkswagen Novo Polo започват още от този месец със стартова цена от 16 100 долара, което е с около 1 900 долара по-евтино от предлагането в момента Polo, което познаваме и в Европа. В по-късен етап се очаква и версията "Track" с декоративни офроуд елементи и по-големи джанти за по-голям клиренс, която ще замени Volkswagen Gol Track. Не ясна остава съдбата на пикапа - Volkswagen Saveiro, но най-вероятно за него марката е предвидела ново обновяване, което ще му даде време, докато бъде решено неговото бъдеще. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар