четвъртък, 28 юли 2022 г.

Suzuki Landy вече е базиран на модел от Toyota

 Suzuki представя новото поколение на MPV модела - Landy, който до сега в своята 15 годишна история се базираше на Nissan Serena. Сега обаче имайки предвид тeсните връзки с Toyota, семейният модел вече е базиран на четвъртото поколение Toyota Noah, което бе представено в началото на тази година. Приликите с модела на Toyota веднага се виждат въпреки, че дизайнерите на Suzuki до някъде са успели да придадат на модела свое собствено излъчване. 

По подобие на Toyota Noah, новото Suzuki Landy ще се предлага с в две мfдификации. Базовата версия е оборудвана с 2.0 литров, бензинов мотор с мощност 170 к.с., куплирана серийно с CVT трансмисия задвижваща предните колела, като срещу заплащане се предлага и 4WD версия. Алтернатива е хибридната версия с 1.8 литров мотор с мощност 98 к.с., съчетан с електромотор с мощност 98 к.с. и е-CVT трансмисия. Хибридната версия ще се предлага и със задвижване на четирите колела, като в този случай на задният мост е инсталиран допълнителен електромотор с мощност 41 к.с. 

Suzuki Landy ще се предлага във версии с 7 или 8 места, като интериора е пренесен без промяна от своят донор. Серийното оборудване е подобаващо макар и производителят да не предлага мултимедийна система в базовата версия. Цените в Япония ще стартират от 22 900 долара, което е повече от тези на Noah с около 2 000 долара. 


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар