сряда, 22 юни 2022 г.

Европейското Peugeot 408 е купеобразен кросоувър с премиум претенции

Това е Peugeot 408 и не трябва да се бърка с предлаганият в Китай седан - Peugeot 408, тъй като това е купеобразен кросоувър който ще се предлага в Европа и е базиран върху платформата на Citroen C5 X, което трябва да означава, че от новият модел трябва да очакваме премиум излъчване и обстановка. От първите снимки и информация за модела явно всичко това е на лице. 

Тъй като е построен върху EMP платформата на концерна моделът ще се предлага с конвенционално или хибридно задвижване, а в по-късен етап ще бъде представена изцяло електрическа версия. Под капака на Peugeot 408, място ще намира бензиновият 3-цилиндров, 1.2 литров, турбо мотор с мощност 130 к.с., куплиран с 8-степенна, автоматична трансмисия. Хибридните версии ще разчитат на 1.6 литров, бензинов мотор с мощност 110 к.с., куплиран с електромотор, чиято обща мощност достига 150 или 180 к.с. Наличната батерия е с капацитет от 12.4 кВтч., която ще осигурява пробег от 61 км. в изцяло електрически режим.   

По отношение на интериора купеобразният кросоувър не ни предлага нищо ново. Той идва директно от Peugeot 308 с познатият i-Cocpit с 3D ефект съчетан с 10-инчов екран за инфотайнмънт системата и сензорен контролен панел за функциите на климатичната инсталация. Според производителят Peugeot 408, предлага най-просторният интериор в гамата на марката, а най-скъпите версии ще се предлагат с масажни предни седалки, панорамен покрив и премиум озвучителна система от Focal с мощност 690W. На борда място намира пакет от асистенти подпомагащи шофирането като: адаптивен круиз контрол, камери с обзор 360 градуса с възможност за нощно виждане и т.н. От средата на следващата година за модела ще се предлага и пакета Drive Assist 2.0, който ще предлага и полуавтономно шофиране от 2-ро ниво. 

Продажбите на Peugeot 408 ще стартират от началото на следващата година, като цените се очакват да започват от около 32 000 евро. В Китай моделът ще се предлага като Peugeot 408X. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар