вторник, 21 юни 2022 г.

Soueast Delica EV400 представен в Китай

 Китайският производител стартира преди 7 години с големи амбиции, но така или иначе не можа да се наложи твърдо на пазара със своите кросоувър модели. Сега марката в която имат участие със съответен брой акции - Mitsubishi и Mahindra, представя пътнически микробус задвижван от електричество наречен Soueast Delica EV400. Моделът е разработен съвместно автобусният производител King Long и е базиран върху модела King Long Kingry, който е наличен на китайският пазар от две години задвижван от турбодизелов мотор. 

Souueast Delica е запазил част от задвижващият тракт, но в предната част разполага с електромотор с мощност 109 к.с. и литиево-желязна батерия с капацитет от 70.5 кВтч. Според производителят автономията на модела е 401 км., като максималната скорост е ограничена на 100 км/ч. В по-късен етап ще бъде налична и версия с по-голяма батерия и автономия от 500 км. 

Електрическият микробус ще се предлага само в пътническа версия с 6, 7 или 9 места, като при всички случаи общата дължина ще възлиза на 5.33 метра. Серийното оборудване включва ел- стъкла, климатроник, навигация с 7-инчов дисплей, комплекс от асистенти подпомагащи шофирането включващ: система за разпознаване на пътните знаци, сензор за поддържане движението в пътната лента, автоматична фарове и чистачки. Цените на Delica EV400 в Китай ще започват от 37 600$, като експорт за сега не се предвижда. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар