събота, 21 май 2022 г.

Втората бройка на Rolls-Royce Boat Tail показана на Concorso d'Eleganza 2022, Villa d'Este

 Дизайн вдъхновен от седефа. Перлени черупки, стриди, мека роза, коняк, люспи от слюда, нишка от розово злато. Не! Това не е рецепта за гурме ястие, а нюансите и материалите използвани за изработката на втората бройка на бутиковият  Rolls-Royce Boat Tail, чиито собственик е платил 28 млн. долара за да го притежава. Неговата самоличност не се съобщава, но се знае, че неговата фамилия има богата история в индустрията за добив и обработка на перли, от където явно идва и вдъхновението за направата на модела. Според изпълнителният директор на марката Muler Otvos, процесът на изработка може да се опише, като висша мода в света на автомобилостроенето и явно не преувеличава. 

Второто ръчно изработено копие на Boat Tail използва същата структура и платформа се задвижва от 6.8 литровият, V12-цилиндров, би-турбо мотор, чиято мощност възриза на 565 к.с.. Той е куплиран с 6-степенна, автоматична трансмисия задвижваща задните колела и развива максимална скорост от 250 км/ч. 

Интерирорът носи вдъхновение от повече коняк с розови черупки, коняк, орехи, розово злато и седеф доставен от личната колекция на анонимният собственик. Според информацията създаването на модела е в чест на бащата на фамилията. Официалната премиера на модела пред подбрана публика ще се състои този уикенд по време по време на провеждащият се конкурс за елегантност във Villa d'Este - Италия. Това ще е и последният Boat Teil, който виждаме, тъй като собственикът на третото копие е пожал да не се показва пред широката общественост. Да припомним обаче, че притежанието на подобен модел трудно може да бъде скрито. Няколко месеца след премиерата на първото копие на Boat Tail стана ясно, че то е собственост на Jay-Z и Beyonce.


Няма коментари:

Публикуване на коментар