сряда, 3 ноември 2021 г.

Официални снимки на Volkswagen ID.5

Днес Volkswagen, разшири своето електрическо моделно семейство с купеобразен SUV модел наречен ID.5 и неговата по-спортна версия ID.5 GTX. Както се подразбира, новият модел е базиран на Volkswagen ID.4 и е технологично еднакъв. Купеобразната версия обаче ще се предлага само с по-голямата, но и по-стара батерия с капацитет от 77 кВтч. В сравнение с  концептуалният Volkswagen ID Crozz, дизайна на производственият модел е значително по-завършен и придава спортно елегантен стил на електрическият SUV модел. 


Базовата версия ще се задвижва от електромотор позициониран на задният мост с мощност 172 или 201 к.с., като ускорението от 0 до 100 км/ч. е съответно 10.4 и 8.4 секунди. И за двата модела производителят ограничава максималната скорост до 160 км/ч. с оглед по-добра автономия, която в случая е посочено, че с едно зареждане могат да бъдат изминати до 520 км. в зависимост от стила на шофиране. По-мощната версия - GTX, разполага с два електромотора с обща мощност от 299 к.с. и задвижване на четирите колела. Според информацията, тя ускорява до 100 км/ч. от място за 6.3 секунди, като при нея максималната скорост е отпусната до 180 км/ч. При нея посочената автономия е до 480 км. 


Както може да се очаква, всички нови електромобили предлагат най-новите технологии на борда, което не е изключение и тук. Интериора е идентичен с този на ID.4, но предлага малко по-спортна атмосфера. Оборудването е без промяна, като пред водача място намира познатият 5.3-инчов дисплей, а инфотайнмънт системата разчита на 10 или 12-инчови тъчскрийн дисплея. Срещу доплащане се предлага и хедъп дисплей с добавена реалност, амбиентно осветление на тавана и вратите и още много от дългият списък с екстри, благодарение на който спокойно можете да добавите още минимум 15 000 евро, към цената, която все още не е оповестена официално. 


Продажбите на Volkswagen ID.5 ще започнат от пролетта на следващата година, а не назовани източници споменават, че в Европа моделът ще се предлага на цена от 42 000 евро, което почти го изравнява ценово с идентично еднаквият Audi Q4 e-tron Sportback


Няма коментари:

Публикуване на коментар