четвъртък, 28 октомври 2021 г.

Mercedes-AMG SL (R232) с мек покрив, 2+2 места задвижване 4х4 и версия с 4-цилиндров мотор

Днес от компанията разпространиха първите официални снимки и информация на седмото поколение Mercedes SL. Производителят обръща специално внимание на факта, че моделът е разработен от нулата, построен върху изцяло нова платформа и рамка изградена от алуминии, олекотена стомана, магнезиеви и композитни сплави. Размерите на роудстъра, който вече разполага с 2+2 места са значително нараснали спрямо тези на предшественика, както и междуосието. Друг детайл е, че новият SL ще се произвежда във фабриката на AMG и ще стане основа за наследника на Mercedes AMG GT и същевременно ще замести неговата открита версия. Не на последно място е и факта, че новото поколение е оборудвано с мек сгъваем покрив, който може да бъде разпознат за 15 секунди при скорост до 60 км/ч.

Седмото поколение на Mercedes SL е перфектната симбиоза между лукса и спорта, като съчетава най-доброто от двете. Дизайна е елегантен с активна аеродинамика и специфичната за AMG радиаторна решетка - Panamericana, което гарантира произхода на AMG. Под капака на Mercedes-AMG SL, място ще намира (поне първоначално), само V8-цилиндровия, 4.0 литров, би-турбо мотор, който ще се предлага във версии на мощност от 470 и 577 к.с., куплирани серийно с 9-степенната, автоматична трансмисия предаваща движението към четирите колела, което се предлага за пръв път в историята на емблематичният роудстър. Според производителят ускорението от 0 до 100 км/ч. става за 3.9 и 3.7 секунди съответно за версиите SL55 и SL63, а максималната скорост е посочена от 299 и 315 км/ч. Поради този факт не е изненада, че въглеродно-керамичните спирачки, четирите завиващо колела, активните стабилизиращи щанги и адаптивното активно окачване се предлагат серийно за модела. В по-късен етап ще бъдат налични 4-ри и V6-цилиндрови версии с лека хибридна система, както и PНEV модел с технологията от Mercedes-AMG GT63 S E Perfomance с мощност над 800 к.с. 


Преди близо 5 месеца Mercedes, представи интериора на новият SL и затова той не е изненада за нас. Той е в класически стил с 12.3-инчов цифров инструментален панел пред водача и 11.9-инчов, регулируем по наклон дисплей за MBUX системата. Опционално се предлага и хедъп дисплей с виртуална реалност, амбиентно осветление с 64 цвята, кожа Nappa и спортни седалки с масажна функция. серийно всички версии са налични с така нареченият "въздушен шал", който подава топъл въздух от седалката на нивото на тила на пасажерите на предните седалки. Няма смисъл да споменаваме огромният списък със системите за сигурност и асистентите подпомагащи шофирането, които се намират на борда, както и още по-дългият списък с екстрите, които могат да бъдат добавени. Цените за сега остават в тайна, но със сигурност ще надхвърлят с лекота прага от 200 000 евро. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар