четвъртък, 28 октомври 2021 г.

Chery Tiggo 8 Kunpeng Edition е първият модел на марката със задвижване на четирите колела

 След представянето на луксозната версия на Chery Tiggo 8, която носи името Chery Tiggo 8 Plus, сега китайците представят още по-скъпа версия на своя флагмански SUV, която вече ще се предлага стандартно със задвижване на четирите колела. Моделът със задвижване 4х4, чрез халдекс съединител, носи името Tiggo 8 Kunpeng Edition и сама по-себе си, не е толкова интересна, но все пак това е първият модел на китайската марка, който разполага със система за задвижване на четирите колела и най-вероятно ще стане достъпна за повечето от моделите на компанията.


За задвижване новата версия разчита на 2.0 литров, турбо бензинов мотор с директно впръскване на горивото и мощност от 254 к.с. Той е куплиран серийно с 7-степенна, двудискова трансмисия.


 

Интериора на Chery Tiggo 8 Kunpeng Edition е изцяло нов с два сдвоени 12.3-инчови екрана пред водача съответно за инструменталния панел и мултимедийната система с гласов контрол. Климатичната инсталация се командва от трети дисплей на централната конзола, но въпреки това над него място намират и физически бутони за някои допълнителни функции. Серийно новата версия ще се предлага с три реда седалки и място за 7 човека. Цените в Китай ще стартират от 25 000 долара, което автоматично го превръща в най-скъпият модел на марката. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар