сряда, 27 октомври 2021 г.

Stellantis засилва своето лидерство в сегмента с новите Fiat Scudo / Ulysee

 Stellantis е на път да се превърне в монополист в сегмента на търговските превозни средства, след като новото поколение на Fiat Scudo и неговата пътническа версия Ulysee става шестата версия на товарният модел познат още като: Peugeot Traveller, Citroen Spacetourer,  Toyota ProAce , Opel Zafira Life и Vauxhall Vivaro . Дизайна на новите Fiat Scudo и Ulysee, не е променен спрямо този на своите събратя, но италианският модел се характеризира с нов дизайн на радиаторната решетка и новата оптика на фаровете. Снимки на интериора все още липсват, но и там не очакваме разлики, ако изключим емблемата на волана и наличието на мултимедийната система на Fiat.


Моторната гама включва, познатите турбо дизелови, 4-цилиндрови агрегати с работен обем от 1.6 и 2.0 литра, чиято мощност ще варира между 102 и 180 к.с. в зависимост от модификацията. Серийно за тях ще бъде налична 5 или 6-степенна, механична трансмисия, а срещу доплащане за по-мощните версии ще се предлага и 8-степенната, автоматична скоростна кутия. При всички случай задвижващи са само предните колела. Италианският модел ще се възползва и от електрическата версия на своя донор, която вече пожъна своите успехи с титлата "International Van of the Year 2021". При Fiat, тя ще носи името EScudo и е снабдена с електромотор с мощност 136 к.с. и батерия с капацитет от 50 или 75 кВтч., които осигуряват автономия от съответно 230 и 330 км., както и възможност за зареждане на батерията до 80%, чрез бързозарядна станция за 40 минути. 


Продажбите на Fiat Scudo, започват още тази година, докато тези на Ulysee ще стартират през пролетта на 2022 година. Производството на модела ще се осъществява в Франция, като цени за сега не се съобщават. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар