понеделник, 27 септември 2021 г.

Nissan Townstar е вторият клонинг на Renault Kangoo

Актуалният модел на Nissan NV200 е налично на пазара от 2009 година, като за този период от време е предлаган и като: Ashok LeylandMitsubishi DelicaChevrolet City Express и дори бяха правени опити с него да бъдат заменени емблематичните таксита в Лондон. Сега идва време да видим и неговият наследник, който бе представен официално в Япония, само преди броени минути под името Townstar. 


Времената обаче, вече са други и вместо другите производители да използват модела като основа, сега Nissan Townstar се явява като клонинг на Renault Kangoo. След Mercedes Citan, това е вторият ребаджнат модел на Kangoo, който е наличен на пазара и именно поради тази причина ние смятаме, че реално новият, японски, товарен модел се явява като наследник на Nissan NV250 въпреки, че японците имат друга версия за своя универсален модел, който ще замени едновременно споменатите два модела от серията - NV. 


Японците наричат своята версия най-универсалният модел в класът си, което ще се предлага както в товарна, така и в пътническа версия, но с една дължина на междуосието. За задвижване Nissan Townstar, също ще бъде флексибъл и ще се предлага, както  с - 1.3 литровия бензинов, турбо мотор с мощност 130 к.с., така и с електромотор с мощност 122 к.с. и батерия с капацитет 44кВТч., чиято автономия ще възлиза на 283 км. Наличните трансмисии за бензиновата версия са: 6-степенна, механична или 7-степенна, двудискова. 

За разлика от екстериора, където се забелязват известни разлики, то в интериора няма особенни различия. Съществена разлика има в централно разположеният 8-инчов дисплей за инфотайнмънт системата, която се предлага срещу доплащане за бензиновата версия, но е серийна за електрическата модификация.  На разположение още за електрическата версия е наличен и 10-инчов, цифров инструментален панел пред водача, а срещу доплащане за нея се предлага и полуавтономната система за шофиране от 2-ро ниво. 







Няма коментари:

Публикуване на коментар