понеделник, 27 септември 2021 г.

Vinfast VF e35 атакува световните пазари включително и тези в Европа

От следващата година, виетнамската марка възнамерява да предложи първият си модел на пазарите в Европа, като първата държава, която ще получи виетнамският модел ще бъде Нидерландия. В по-късен етап Vinfast ще представя свои продукти и на пазарите в Северна Америка, но за това ще трябва да бъдат направени известни промени, които да позволят на виетнамските модели да покрият американските стандарти.  


 Според последната информация, това ще бъде вторият електрически SUV модел наречен - VF e35. Той е построен върху собствената платформа на компанията и ще разполага с литиево-йонна батерия с капацитет от 90кВтч. Това ще позволи на модела да изминава до 500 км., с едно зареждане на батерията. Vinfast VF e35 се задвижва от електромотор с мощност 201 к.с. Налична ще е и версия с два електромотора с обща мощност - 402 к.с. За да увеличи своя интерес на бъдещете клиенти, марката ще предлага и модификация с 2.0 литров, турбо мотор и мощност 189 к.с.. и серийно задвижване на четирите колела. 


С междуосие от 2.95 метра и дължина от 4.75 метра, новият модел на марката ще предлага просторен интериор с място за пет човека. Производителят гарантира, че това ще бъде и най-луксозният модел, като компромиси с качеството на материалите няма да бъдат правени въпреки, че по-голямата част ще бъдат произведени от еко материи. Стилът е подобен на този в моделите на Tesla, като главен акцент има централно разположеният таблет с големина 15.4-инча, чрез който се управляват всички функции в автомобила. Част от информацията за водача ще се показва на хедъп дисплей с виртуална реалност. 

Освен комфорта, виетнамският модел ще бъде и изключително добре оборудван. Серийното оборудване включва: интелигентна система за помощ на шофиране, активен круиз контрол, система за предотвратяване на сблъсък, система за автоматично паркиране, сензор за сканиране на състоянието на водача и лицево разпознаване и т.н. В момента марката разработва и автономна система за шофиране от 4-то ниво с Lidar сензор , която обаче все още не е готова, но производителят съобщава, че до края на жизненият цикъл на модела, тя ще бъде налична за него в зависимост от законодателството на отделните държави в които ще се предлага моделът. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар