сряда, 11 август 2021 г.

Audi Q5 e-tron ще се произвежда и продава само в Китай

Преди няколко часа в интернет пространството изтекоха изображения на нов електрически SUV на Audi, който ще се произвежда и продава само на китайския пазар. Според информацията Audi Q5 e-tron е построен върху MEB платформата на VAG, което означава, че ще бъде алтернатива на Volkswagen ID.6X още повече, че размерите на двата модела са сходни. Реално обаче, Този модел може да се приеме като китайска, леко удължена версия на Audi Q4 e-tron, а приликите в дизайна не могат да бъдат скрити въпреки различното оформление на предната и задната част, което в случая осигурява повече пространство на возещите се на втория ред седалки, както и място за багаж. 

Това автоматично означава, че за задвижване Audi Q5 e-tron ще разчита на електромотор позициониран на задният мост и задвижващ съответно задните колела с мощност от 181 или 201 к.с. Налична ще бъде и версия с два електромотора с обща мощност от 301 к.с., задвижващи предните и задните колела. За модела на Audi, обаче ще бъде налична само по-мощната батерия с капацитет от 77 квТч, която ще осигурява автономия от 580 км., в най-добрият случай.

В интериора се очаква цифровизирана обстановка с 10.2-инчов цифров инструментален панел пред водача и минимум 11.6-инчов екран на инфотайнмънт системата. Почти сме сигурни, че интериора ще бъде триредов, като най-вероятно конфигурацията на седалките ще бъде 2+2+2. Ако съжалявате, че този модел няма да бъде достъпен в Европа, то имайте предвид, че марката подготвя за европейският и американският пазар моделът Q6 e-tron, който ще бъде построен върху по-скъпата и престижна PPE платформа, която ще послужи за основа и на наследника на Porsche Macan.


Няма коментари:

Публикуване на коментар