вторник, 30 март 2021 г.

Lexus LF-Z Electrified Concept визуализира бъдещето на марката

 Последната концепция на Lexus, разкрива какво е електрифицираното бъдеще на компанията според която, то ще комбинира: ефективност, стил и нови технологии. Lexus LF-Z Electrified Concept е основан върху изцяло нова платформа разработена за бъдещите електрически модели на марката с възможност за задвижване само на предните, задните или четирите колела в зависимост от предпочитанията на водача. Производителят не съобщава подробности, относно вида и броя на електромоторите и капацитета на батерията, но обещава автономия от над 600км.

 

Дизайна на купеобразният електрически SUV е еволюция на този в настоящите модели, без заигравки и излишни орнаменти и много лесно може да послужи за основа на сериен модел. Като цяло в момента в гамата на марката липсва подобен тип автомобил и няма да е изненада, ако до края на 2022 година станем свидетели на премиерата на производствената версия на LF-Z. 


Интериора е насочен изцяло към водача, като дизайнерите са елиминирали всички физически бутони и цялото внимание е насочено в зоната около волана, така че с минимални движения да бъдат обслужвани всички системи и функции на автомобила.


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар