вторник, 24 ноември 2020 г.

Третото поколение на Nissan Note само с e-POWER технология

 Рано тази сутрин, японците представиха новото поколение на Nissan Note, известен на някои пазари още като - Tino. Еднообемният модел израства по отношение на механиката и оборудването и ще се бори за нови клиенти от края на тази година. Въпреки намалените си размери и по-късото междуосие спрямо второто поколение, производителят съобщава, че новият модел предлага повече пространство в интериора, а благодарение на CMF платформата общото тегло възлиза на 1190кг. Философията на модела също се е променила тъй като сега той представлява пълноценен хеч модел, а не компактен MPV и ще бъде позициониран на мястото на Nissan Tiida.


Серийно новият Nissan Note ще се предлага с цифров инструментален панел пред водача с 7-инчов екран и мултимедийна система с 9-инчов дисплей. Серийното оборудване е богато, като на лице е пакета за безопасност комбиниращ системата за предотвратяване на сблъсък, сензори за обекти в сляпата зона и система за поддържане движението в пътното платно. Срещу доплащане за модела ще се предлага и усъвършенстваната полуавтономна система за шофиране от 2-ро ниво позната като ProPilot, която може да разпознава пътни знаци и да контролира скоростта, а в съдействие с навигационната система изчислява моментната скорост на автомобила преди завой и в случай на нужда намалява неговата скорост за да бъде насочен към най-добрата траектория. 


Под капака място намира само 3-цилиндровия, бензинов мотор с работен обем от 1.2 литра и мощност 82к.с. Той обаче служи, като генератор за зареждане на батерията, която подава енергия на електромотор с мощност 116к.с., задвижващ предните колела. От март месец, следващата година ще бъде налична и версия 4WD, която ще разполага с още един електромотор позициониран на задния мост и мощност от 68к.с. Според информацията средния разход на гориво е между 2.8 и 3.2л/100км., а обема на резервоара е едва 32 литра, които обаче явно ще са достатъчни за да бъдат изминати 1000км. Всички модели са оборудване с регенеративна система, която работи успоредно с първата в света технология за дозиране на мощността, спрямо условията и вида на пътната настилка. 


Цените на третото поколение Nissan Note в Япония, стартират от 2 029 000 йени, което се равнява на около 19 500 долара, като за сега не става ясно дали моделът ще се предлага извън страната. Потвърдена е обаче по-луксозна версия, която ще носи името Aura. За сега няма подробна информация за нея, но става ясно, че същата ще разполага с леко променена визия и по-богато оборудване.

Няма коментари:

Публикуване на коментар