вторник, 11 юни 2019 г.

Екзотични: Ultima RS

С последният си модел, английската марка отива още по-далеч, като дава възможност на платежоспособните клиенти да се сдобият със суперспортен и лек автомобил, чиято мощност може да достигне до 1216к.с. 
Ultima RS е базирана на познатата ни Ultima GTR, но с подобрена аеродинамика и ревизирано общо тегло, което сега възлиза на 930кг. Това става възможно поради факта, че тръбната рама, около която е изградена конструкцията е изработена от олекотена стомана, а реално купето е изградено изцяло от карбонови сплави и алуминии. 
Двигателят продължава да се доставя от GM, като в случая той е компресорен, V8-цилиндров с работен обем от 6.2 литра и мощност от 811к.с., които както казахме могат лесно да станат 1216к.с., ако си поръчате пистовата версия на модела. При всички случаи скоростната кутия е 6-степенна, механична. Производителят гарантира, че ускорението на Ultima RS, до 100км/ч от място е 2.3 секунди,а за да достигнете 160км/ч и да спрете до 0км/ч, ще са ви необходими  само още 6.4 секунди. Обявената максимална скорост е 402км/ч. 
Обстановката в купето е спартанска, но въпреки това срещу доплащане моделът може да се оборудва с климатик и дори мултимедийна система. Що се отнася до цената, то тя може да варира значително, тъй като марката предлага възможност за поръчка в насипно състояние и клиентът сам да си сглоби автомобила, като при този случай ще трябва да изчака 22 седмици и да се раздели с около 60 000 паунда. В случай обаче, че искате готов екземпляр, то ще трябва да се въоръжите с търпение и да се разделите с неизвестна сума в рамките на две години след поръчката.

Няма коментари:

Публикуване на коментар