събота, 20 април 2019 г.

Xpeng атакува пазара с моделите G3 и P7

Китайската марка Xpeng, пуска на пазара електрически коросоувър с името G3, който разполага с предно разположен електромотор с мощност от 187к.с. Батерията е разположена в пода на модела, а автономията посочена от производителят е 300км. В по-късен етап се очаква и версия със задвижване на четирите колела с допълнителен малък електродвигател разположен на задния мост. Ускорението от 0 до 100км/ч, е 7.9 секунди, а максималната скорост - 170км/ч. Цените в Китай ще започват от 24 000 долара, като намеренията на компанията са годишно да бъдат реализирани 50 000 бройки. 
До края на следващата година Xpeng ще представи и седан под името Р7, също задвижван от електромотори, чиято мощност не се споменава, но става ясно, че автономията ще бъде около 600км., а времето за ускорение до 100км/ч от място ще е 4 секунди. 
И двата модела ще разполагат с полуавтономна система за шофиране от 3-то ниво, за която в момента се водят съдебни процеси, тъй като се оказва, че същата е плагиатствана от тази в Tesla. Интериорите и на двата модела се високотехнологични и явно също вдъхновени от моделите на Tesla.



Няма коментари:

Публикуване на коментар