понеделник, 15 април 2019 г.

Новото поколение на Mercedes GLS (X167) ще бъде представено в Ню-Йорк

Този уикенд марката разпространи официалните снимки на новото поколение Mercedes GLS, което трябва да се изправи директно срещу BMW X7. Официалната премиера на модела пред публика ще се състои по време на автосалона в Ню-Йорк, където ще станат ясни и всички детайли относно механиката. 
Към днешна дата се знае, че за задвижване флагманът при SUV моделите на марката ще разчита на новите 6 и 8-цилиндрови, бензинови агрегати включително и такива оборудвани със системата от типа "мек хибрид", снабдена със стартер-генератор работещ под 48V. Серийно ще бъдат задвижвани четирите колела, а трансмисията ще е 9-степенна, автоматична. 
Относно интериора оставаме леко разочаровани, тъй като той е идентичен с този на Mercedes GLE и не е ясно, точно как ще се конкурира с ювелирното изпълнение на BMW. Въпреки това производителят съобщава, че качеството на материалите е по-високо, както и оборудването спрямо това на GLE, а вътрешното пространство пък е по-голямо от това на BMW X7. Все пак до някъде утеха за купувачите, които очакваха повече е факта, че в скоро време ще бъде представена версията Maybach, чиито интериор очакваме да бъде различен. 
Официалните данни за новото поколение на GLS, очакваме а бъдат достъпни до края на месеца и ще бъдат добавени към този пост, както и снимки с висока резолюция.
+++++++++++++++++++++++++++++++
Първоначално новият GLS ще бъде достъпен във версиите: GL450, GL580, GLS350D и GLS400D. Бензиновите версии ще са с мощност съответно от 367 и 489к.с. и ще са оборудвани със системата от типа "мек хибрид", която работи под напрежение 48V. Мощността на дизеловите агрегати е 286 и 330к.с., като всички ще бъдат куплирани серийно с новата 9-степенна, автоматична трансмисия предаваща движението към четирите колела. В по-късен етап се очакват и версиите на AMG, както и споменатият Maybach GLS.






Няма коментари:

Публикуване на коментар