вторник, 29 януари 2019 г.

Петото поколение на Renault Clio с премиера в Женева

Пред нас са првите официални снимки на най-продаваният модел в класа си - Renault Clio. Официалната премиера пред публика ще се състои по време на аватосалона в Женева, а продажбите ще започнат веднага след това. 
Петото поколение на модела се основава върху модернизирана версия на позната платформа от предходния модел, но като цяло е израснал във всяко едно отношение. Според производителят новото Clio, предлага комфорт непознат до сега в този сегмент. Седалките например идват директно от по-големите модели на марката, а новото табло с така нареченият "Smart Cocpit", предлага възможност за дисплей на мултимедийната система с размери между 7 и 10-инча, които надвишават тези в своите конкуренти. Срещу доплащане клиентите могат да оборудват своите модели с дигитален инструментален панел с 9.3-инчов дисплей. Амбиентното осветление вече е задължителен атрибут, а ръчната спирачка е електронна, което позволява премахването на традиционният лост. Като цяло действително от пръв поглед в новото Clio, не можете да разберете, че седите в компактен, хеч модел. 
Относно механиката все още няма подробна информация, но става ясно, че за задвижване моделът ще разчита на турбо, бензиновите - 1.0 и 1.3 литрови мотори, както и на дизеловият 1.5 литров агрегат. В по-късен етап марката ще предложи и RS версията, както и лек хибрид. За сега е потвърдена само модификация с пет врати. Версия с три врати със сигурност няма да има, а комбито все още е под въпрос. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар