петък, 15 юни 2018 г.

Това е новото BMW 8-series (G15)

Преди броени минути марката разпространи първите официални снимки на новото BMW 8-series. От тях става ясно, че производствената версия е далеч от концепцията, която видяхме миналата година, но като цяло стилистиката се доближава. Големите "бъбреци", на радиаторната решетка са изчезнали, но въпреки това дизайна е динамичен и вълнуващ. Прилики има по-скоро в задната част на купето, където добро впечатление правят изящните LED светлини.  
Размерите видимо са нараснали, като дължината е 4.85 метра, а височината и ширината съответно - 1.34 и 1.90 метра. Общото тегло възлиза на 1965кг., което не е много обещаващо относно представянето на автомобила при по-спортно управление, но така или иначе многобройните асистенти и системи ще неутрализират недостатъците на високото тегло.
Първоначално на пазара ще бъдат налични модификациите M850i xDrive и 840d xDrive. Бензиновата версия разполага с V8-цилиндров, 4.4 литров, би-турбо мотор с мощност 530к.с. и ускорява до 100км/ч от място за 3.7 секунди. Дизеловият мотор е 6-цилиндров с работен обем от 3.0 литра и мощност 320к.с., достатъчни да ускорят модела до 100км/ч за 4.9 секунди. Трансмисията при всички случаи е 8-степенна, автоматична. И двете версии са с ограничена по електронен път максимална скорост от 250км/ч. Разхода на гориво посочен от производитела е 10.5л/100км за бензиновата версия и 6.2л/100 съответно за дизела. 
Интериора е съответно подобаващ за такъв тип автомобил, като главен акцент са луксозните материали и спортно-елегантният стил. Новият хоризонтален 12.3-инчов дисплей намира място в инструменталният панел пред водача, а инфотайнмънт системата разполага с 10.5-инчов тъч. Практически още от базовото ниво на оборудване клиентите ще разполагат с почти всичко, но някои неща като: лазерните предни светлини и карбоновият покрив ще трябва да се доплащат допълнително. Цените все още не са обявени, а продажбите в Европа трябва да започнат от ноември месец.


1 коментар: