четвъртък, 30 юни 2016 г.

Официални снимки на Renault Alaskan

Благодарение на тясното сътрудничество между Renault и Nissan, французите стават силни играчи в класа на пикапите. Днес Renault представи официално производствената версия на преставаният като концепция преди една година - Renault Alaskan. Моделът се основава върху платформата на третото поколение Nissan Navara и е технически идентичен с японският модел. Под капака обаче място ще намира 2.3 литровия турбо дизел във версии на мощност от 160 и 190к.с. Той е с две последователно свързани турбини, които елиминират турбо дупката в ниските обороти. Познатият 2.5 литров агрегат също ще се предлага за модела, но за отделни пазари. Серийно всички версии ще се предлагат с 6-степенна, механична трансмисия, а срещу доплащане ще бъде налична и новата 7-степенна, автоматична скоростна кутия. Задвижващи са задните колела, но за всички модификации ще се предлага като опция и 4х4 трансмисия снабдена с електронен диференциал с ограничено приплъзване. Опцията за заключване на задния диференциал пък осигурява на модела завидни офроуд способности. 
В интериора не се забелязват разлики с този на Navara. Серийното оборудване ще включва инфотейнмънт система с 5-инчов дисплей, а в по-високите нива на оборудване, тя ще разполага с 7-инчов тъчскрийн. На повечето пазари Renault Alaksan ще се предлага с климатроник, пълен ел. пакет, а системата за пълен обзор от 360 градуса снабдена с четири камери ще бъде налична срещу доплащане. 
Производството на Alaksan ще се осъществява в Мексико, Испания и Аржентина, а продажбите ще започнат първо в Южна Америка, още в края на тази година. От началото на 2017 година, моделът ще се предлага и на пазарите в Африка, Европа и Русия. За сега не е потвърдено дали моделът ще стъпи в Северна Америка, но най-вероятно това няма да се случи. Все пак не трябва да забравяме, че най-късно през лятото на следващата година ще видим модел на Mercedes, който ще бъде базиран на същата платформа и на 100%,  ще видим  на пазарите и в САЩ.   Няма коментари:

Публикуване на коментар