понеделник, 29 февруари 2016 г.

Това е Aston Martin DB11

Това са първите официални снимки на Aston Martin DB11- наследник на модела DB9. Сравнение с него новият модел изглежда тромав, но явно ще ни трябва малко време да свикнем с новият дизайнерски език на марката. Удълженото междуосие и увеличените размери явно са причината за да изглежда модела по този начин, но същевременно допринасят за по-голямо вътрешно пространство и по-сигурно поведение при висока скорост. Надяваме се, че откритата версия ще изглежда значително по-добре, но кога ще бъде представена тя все още не е ясно. 
Официалната премиера на DB11 ще се състои на 1-ви март. До тогава ще трябва да изчакаме с информацията относно механиката, но е ясно, че под предния капак място ще намира изцяло нов - 5.2 литров, V12-цилиндров, би-турбо агрегат с мощност около 600к.с., куплиран с 8-степенна, автоматична трансмисия от ZF. Според информацията ускорението от 0 до 100км/ч, на DB11 ще става за 3.9 секунди, а максималната скорост ще бъде 320км/ч. 
Знаем, че това ще бъде и първият модел на марката разработен в тясно сътрудничество с Mercedes. За това ще подсказва и интериора, който разполага с цифровия инструментален панел и инфотейнмънт системата взети от Mercedes S-class, но с преработен дизайн.
В по-късен етап се очаква и версия с 4.0 литровия, V8-цилиндров агрегат от Mercedes AMG-GT, но това все още не е потвърдено официално.

Няма коментари:

Публикуване на коментар