вторник, 17 ноември 2015 г.

Volkswagen Beetle Dune ще радва клиентите в САЩ

Спомняте ли си Volkswagen Beetle Dune Concept, който бе представен в началото на миналата година? Ето, че днес компанията зарадва своите фенове, като разпространи официални снимки на серийният модел, който ще направи своята премиера в Лос Анджелис. Още по-радостно е, че ще има и открита версия на модела. Дизайна е близък с този на концепцията. Нови брони, защитни офроуд елементи, увеличен клиренс, допълнителни прагове, би-ксенонови предни светлини, 18-цоловите джанти и мн. др. естетични елементи ще отличават версията Dune, от нормалните версии. 
Интериора също е получил естетични промени, но наличието на въздушната възглавница пред пасажера не е позволило да остане гравирана ръкохватка, която намираше място в концептуалният модел. Инфотейнмънт системата с 6.3-инчов тъч дисплей, климатроникът, аудио системата, без ключовия достъп и др. ще се предлагат серийно в тази моделна линия.
Под предния капак, място ще намира единствено 1.8 литровият, TSI агрегат с мощност 172к.с., куплиран с механична или DSG трансмисия. Продажбите на купе версията в САЩ ще започнат още през пролетта, а тези на кабриолета през третото тримесечие на 2016 година. Цени не се съобщават, нито това дали ще се предлага в Европа, но при всички случаи желаещите да притежават една от тези ще трябва да се бръкнат поне с 6 000 долара повече, от идентично оборудван конвенционален модел.




Няма коментари:

Публикуване на коментар